Welkom bij ons

Beste fietsfanaat….

De start van het nieuwe wielerseizoen is het ideale moment om onze fietsclub WTC AALTER BRUG aan u voor te stellen. Onze club telt momenteel 70 fietsende leden, is gevestigd in Aalter-Brug en biedt voor elk wat wils ; op zondag en woensdag groepsritten, tijdens de zomermaanden op zaterdag de georganiseerde fietstochten op de weg (rally) 

Fietsen op zondagvoormiddag.

Op zondag  5 maart 2023 om 9 uur start ons fietsseizoen met de zondag rit in groep. De bedoeling is om een tocht te maken aan een gemiddeld tempo van 27km/uur. Bij de aanvang is het nog wat wennen en aanvoelen welke capaciteiten de fietsers in de benen hebben en hoe goed zij de winterstop hebben verteerd. Geleidelijk aan wordt de af te leggen afstand al iets groter, natuurlijk ook naargelang de weersomstandigheden.

We fietsen in 2 groepen:

Groep A+: aan een gemiddelde tempo van 27km/uur en tussen de  60 km-75km

Groep A : aan een gemiddelde tempo van 24km/uur en tussen de 45 km-55km

 

Fietsen op woensdagavond.

Onze eerste afspraak is op woensdag 5 april 2023 om 19uur.

Wij fietsen in 2 groepen :

Groep B :  aan een gemiddeld tempo van 18km/uur en tussen de 25km - 35km. Een tempo makkelijk haalbaar met een degelijke stadsfiets en of een E-bike zijn welkom.

Groep  B+ : aan een gemiddeld tempo van 24km/uur en tussen de 35km - 45km Voor de iets sportievere man/vrouw met een racefiets / moutainbike

Aanvankelijk zijn het korte tochtjes omwille van de weersomstandigheden en het invallen van de duisternis. Geleidelijk aan wordt de afstand langer en fietsen wij makkelijk 30 of 40 km op een avond.

Onze groepen tellen evenveel dames als heren en achteraf wordt er gezellig bijgepraat bij iets fris, een wijntje of een trappist aan democratische prijs in ons eigen clublokaal.

 

Onze club fietst onder de vlag van VBR/VWB ; een vergunning kost 40 euro voor lid en inwonende gezinsleden en omvat verzekering Lichamelijke Ongevallen, BA en Rechtsbijstand.

U geniet bij deelname aan georganiseerde tochten een voordeeltarief en ontvangt het tijdschrift "Wielrijder en Biker".

Het lidgeld van onze club bedraagt 20 euro per fietsende persoon. Als u aansluit, brengen wij voor u alle administratie in orde. Het inschrijvingsgeld bij een erkende sportclub kan u een deel terugvorderen bij uw mutualiteit.

Heeft u nog vragen, aarzel niet ons te contacteren via secretariaat.