De club

Graag willen wij onze fietsclub even voorstellen en u aanmoedigen ook eens een ritje te proberen. Iedereen is welkom!

Fiets enkele toertjes met ons en ondervind hoe sport en ontspanning samensmelten. Onze activiteiten zijn ingedeeld in verschillende categorieën. U hoeft niet tot één bepaalde soort te behoren, sommigen onder ons rijden met alle groepen mee.

Categorie A  en A+= Zondagrit

Vanaf de maand maart tot eind september fietsen wij elke zondagvoormiddag een 60 kilometer aan 26 km/uur in groepA+ en een 45km aan 24m/uur in groep A

          Afspraak om 8.30 uur ( enkel en alleen in de maand maart is dit om 9 uur!!) aan het clublokaal

Categorie B en B+ = Woensdag rit

Elke woensdagavond vanaf begin april tot eind september om 19 uur ( enkel in April om 18u30 ) aan het clublokaal. De groep B starten voor een aangename fietstocht van ongeveer 30 km aan een rustig tempo van 18 km/uur onder begeleiding van wegkapiteins en E-bike's welkom. Er wordt vooral genoten van het landschap en elkaars gezelschap.De groep B+ start eveneeens op het zelfste tijdstip,maar fiets aan een tempo van max 23km/uur en een afstand tussen de 30 en 40km.

Rally's

Een rally is een uitgepijlde fietstocht georganiseerd door een fietsclub. Onze leden zijn vrij om al dan niet deel te nemen aan deze tochten. Men spreekt af om individueel, met twee of in kleinere groepjes te fietsen. Eventueel met gemeenschappelijke verplaatsing. Afstand en tempo naargelang de fysieke mogelijkheden.

WTC Aalter - Brug is aangesloten bij de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme  VBR  samenwerkend met VWB

Aansluiten bij onze club heeft het voordeel dat u steeds verzekerd de weg opgaat. Als lid van onze club geniet u een voordeeltarief bij inschrijving op rally’s en VTT’s .

Onze leden zijn makkelijk te herkennen aan hun opvallende en comfortabele “wieleruitrusting