Bestuur

Beste wielerliefhebbers,

 

Mag ik bij deze jullie allemaal van harte welkom heten op dit Jubileum feest , dit naar aanleiding van ons 30-jarig bestaan als wielerclub van Aalterbrug.

De wielerclub is ontstaan na het ter ziele gaan van de plaatselijke KWB voetbalploeg . Sommigen onder jullie zijn er waarschijnlijk niet van op de hoogte ,maar vroeger was er een voetbalveld gelegen tussen de Weststraat en de Brug-Noord. ..maar goed, Na wat heen en weer gepraat  werd er geopteerd om een wielertoeristenclub op te starten, in feite met wat tegenzin van sommige , want enkele leden fietsten al in Knesselare en Aalter  , maar zogezegd zo gedaan, we spreken hier over 17 maart 1991. Vervolgens kwam er in 1992 een ontwerp voor een clubuitrusting met als sponsors Johan Wille en Jacky Boel .

Het bestuur bestond toen uit volgend personen: Paul Gobeyn , Daniel De Vriese, Jean Pierre Grammens, Seye Marnix, Daniel De Baere , en Gaston Reyniers.

Maar In het zelfde jaar van de opstart kreeg Daniel de Vriese jammer genoeg te maken met een gezondheidsprobleem, zodoende kon hij de zondag niet meer mee fietsen, maar…. na zijn herstel in 1994 op 7 April besloot hij dan maar een groep op te richten die de woensdag in actie zou komen .

Maar ….die kreeg  geen steun van het bestuur en Daniël besloot dan maar enkele mensen aan te spreken zoals Julien Van de Weghe, Andre David en ook Eric Bonami. U hoort het goed, het liep niet van een leien dakje !

Maar algauw bleek toch dat Aalterbrug een goede voedingsbodem was voor aankomende wielertoeristen en het ledenaantal groeide. In 1998 ontstond er een helaas een dispuut in het bestuur ,na wat heen en weer gepraat kwam uiteindelijk Daniel Braeckevelt over van de Rialto  en nam ter gelijke tijd de taak van voorzitter op zich. Vanaf dan af werd er ook beslist om de club aan te sluiten bij de bestaande  VBR ( Vlaamse bond voor rijwieltoerisme ).

Natuurlijk kwamen er na verloop van tijd wisselingen in het bestuur en in de sponsoring.

Toen ikzelf in 1999 bij de club kwam na een carrière in de atletiek , bestond het bestuur uit volgende personen:

Daniel Braeckevelt, Daniel Saveyn , Eric De Smet , Daniel De Baere, Gerard Vermeire ,en mezelf.

In 2001 nam ik de taak van schatbewaarder over op vraag van mijn vriend , wijlen Gerard Vermeire. Hij zag er tegen op door de invoering van de euro, maar bleef wel bestuurslid en onze vaste barman.

In het zelfde jaar was er de geboorte van de website wtcaalter.be , WTC Aalter brug werd binnen de kortste keren op de kaart gezet in Vlaanderen en ver daarbuiten !

In de loop der tijden waren er nog overige bestuursleden o.a: Hilde Chaves ,Luc Van Eeghem ,Martin Willems ,Dirk De Waele, Marc Blomme,Thierry Dericks en wijlen Luc Van De Veire.  Sponsorcontracten werden dan in de loop der jaren nog afgesloten met o.a

Jacky Boel en Johan Wille , 10 jaar

GB  en Johan Wille 10 jaar

GB, Speck-Pompen ,Buurtslagers en Emmaüs  5 jaar

Carrefour Market en Buurtslagers 5jaar

En nu nog altijd Carrefour en Buurtslagers voor 5 jaar

Zij zorgden allemaal, dat we regelmatig in een mooie nieuwe outfit op de baan konden verschijnen.

We mogen zeggen dat wielerclub Aalterbrug in die 30 jaar zeer actief geweest is.

Laten  we er nog enkele cijfers bij nemen :

Max aangesloten leden met vergunning was in 2017 :  98 leden , nu nog 72 leden wat ook niet slecht is na de corona epidemie.

Max aantal deelnemers aan de Rally zoals

Flanders Classics Tour en From East to West bedroeg in 2013 :

1900 deelnemers op twee dagen

Max aantal deelnemers tijdens de winter VTT in oktober bedroeg in 2016 :

1230 deelnemers op een dag

En steeds konden we bij onze organisaties rekenen op jullie gewaardeerde hulp.

Ook vermeldend waard :

Leden  die bijzondere prestaties hebben geleverd tijdens de voorbij 30 jaar zoals:

Tino Lemaire :

Met de fiets van Aalter naar  Moskou

Een week in Senegal Tanzania met de mountainbike voor het goede doel !

De Ronde van Frankrijk  in 30 dagen alleen en zonder begeleiding waarvan:

4800km 51 cols 45000 Hoogte meters En 61 controle punten die hij moest aandoen en zoeken,

Chris De Vos Dwars door Transylvanië ( Roemenië)

Met de fiets van Aalter naar de Lourdes Daniel Braeckevelt.

In 2006 fietsten er nog leden van Aalter naar de Mont Ventoux ,waaronder   Marc Blomme , Frank De Smul , Kurt Bouche , Pascal De Bree,  Jean Pierre Eggermont Freddy Van Rie en wijlen Hans Termont ,

in 2009 volgde vanuit Aalter naar Alpe d’Huez / in 2012 naar de Tourmalet /  in 2013 de Benelux tour voor het goede doel en  in 2014 een stuk van Parijs Nice.

Patrick Van de Walle en Roger Vermeire beiden veelvraten aan km zowel tijdens de zomer en winter op Vlaamse grondgebied.

Wijlen Luc Van de Veire fietste meerdere ritten voor het goede doel , zoals een week in Afrika met de mountainbike, De  Pajotse 400km in één rit en  de laatste 100 km gesteund door talrijke clubleden. Hij fietste ook 10 jaar na elkaar de volledige Ronde van Vlaanderen. Eveneens de 1000km voor Kom op tegen Kanker stond op zijn programma.

Er werden uitstappen geregeld in eigen land ,zoals Barveaux, Retie , Kemmelberg en zelfs fietsstages in Frankrijk ,  Mojacar (Spanje) en Mallorca. Moutainbiken in Olloy – sur – Virion een belevenis als geen ander !

Dit alles natuurlijk naast onze wekelijkse woensdag en zondagsritten. Ook de vele organisaties van andere clubs werden vaak in groep bezocht.Al de leden die de zaterdag ritten,  zondag ritten en woensdag ritten telkens paraat waren om de leiding op zich te nemen en ritten uit te stippelen, een gewaardeerd woord van het bestuur met dank aan die mensen !

Uiteraard gedenken wij ook aan zij die ons jammer genoeg verlieten,  Renaat De Kerschaever, Yvan Fraeyman , Andre Van de Veire , Chris Dhont , Hans Termont ,Luc Van de Veire , Gerard Vermeire en Renaat Blondia.

Rest mij om iedereen hier aanwezig te bedanken voor de vele mooie jaren met onze wielerclub en met vertrouwen uit te kijken naar wat de toekomst ons nog  brengen mag.

 

voor ogenblik bestaat het bestuur uit:

Freddy Ongena  Voorzitter

Marc De Meyer Secretaris

Willy Planckaert Penningmeester

Luc Van Landeghem

Paul Taildeman

wtcaalter.be